به گزارش «نماینده» پایگاه خبری نیویورک ریویو، با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در ایران و پیگیری سیاست کاهش تنش و حل و فصل پرونده هسته ای توسط دولت روحانی نوشت، معجزه اقتصادی وعده داده شده توسط دولت روحانی بعد از اجرای برجام محقق نشده است.
درست است که نرخ تورم از بالای ۴۰ درصد در پایان دوره احمدی نژاد کاهش یافته و تک رقمی شده، اما بخش عمده ای از رشد اقتصادی اخیرا ناشی از افزایش صادرات نفت ایران پس از بازگشت این کشور به بازار بوده است. این در حالی است که کارخانجات بدهکار در سراسر کشور قادر به پرداخت حقوق کارگران خود نیستند و معلمات مدارس برای تامین هزینه های سرسام آور زندگی ناگزیرند بعد از ساعات تدریس از طریق نرم افزارهای تاکسی مسافرکشی کنند. نرخ بیکاری در میان جوانان ایرانی تقریبا در حال رسیدن به ۳۰ درصد است.
از سوی دیگر هجوم کالاهای مصرفی از خودروهای گرانقیمت پورشه تا ادکلن های ۳۰۰ دلاری و افزایش رستوران های لوکسی که غذاهای بین المللی سرو می کنند نشان دهنده تقویت قدرت خرید طبقه رانتیر و صاحب نفوذ در جامعه ایران است.
دولت روحانی در حال پرداخت بهای بالا بردن انتظارات در مورد سرازیر شدن سرمایه گذاری خارجی به کشور بعد از لغو تحریم هاست. این در حالی است که سرمایه گذاران و بانک های غربی از سیاست های دولت جدید امریکا در قبال ایران نگران هستند و این مانع از حضور آنها در بازار ایران می شود.
در صورتی که روحانی بتواند برای بار دوم بر مسند ریاست جمهوری تکیه بزند، مهمترین چالش پیش روی وی، دولت دونالد ترامپ و کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان خواهد بود که بعید به نظر می رسد حاضر به کاهش مخالفت های خود با سرمایه گذاری ها در ایران باشند.
نظر شما